2000s Decade in a Bucket Quiz | MLB by Season | 10 Questions
FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2000s Decade in a Bucket
Quiz about 2000s Decade in a Bucket

2000s Decade in a Bucket Trivia Quiz


All multiple choice with questions about the decade. This might be a tough one. Good luck! :)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB by Season
  8. »
  9. MLB in the 2000s

Author
Nightmare
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,304
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
484
- -
Question 1 of 10
1. In 2000, which team had 19 players suspended for a brawl which involved players jumping into the stands and fighting with fans? Hint


Question 2 of 10
2. The Seattle Mariners set an American League record in 2001 by winning 116 games in the season. Even more amazing, they lost three big players in three consecutive seasons prior. Those they lost were Ken Griffey Jr, Alex Rodriguez, and which other player? Hint


Question 3 of 10
3. In 2002, Barry Bonds of the Giants won his first of two batting titles. He also smacked his 600th career home run off which team? Hint


Question 4 of 10
4. Pitcher Eric Gagne of the Dodgers set a new Major League record when the threw 55 consecutive saves in 2003. Whose record did Gagne break? Hint


Question 5 of 10
5. When the Yankees break records, they do it right. In a 2004 game, they lost their fifth consecutive home game at Yankee Stadium and set a record for it. They lost 22-0, the largest margin of defeat with a shutout since the American League began in 1901. Which team embarrassed the Bronx Bombers in this game? Hint


Question 6 of 10
6. The Chicago White Sox shocked a lot of fans in the baseball world in 2005 by not only taking the American League pennant, but winning the World Series. They put a stop to their record of an American League team not having a World Series appearance for how many years? Hint


Question 7 of 10
7. In 2006, and for the first time in baseball history, this player had a 40/40/40 season by hitting 40 home runs, 40 stolen bases, and 40 doubles. Who was this National League player? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first player in Major League history to hit an inside-the-park home run in an All-Star game in 2007? Hint


Question 9 of 10
9. In 2008, Tim Lincecum of the Giants won his first of two Cy Young awards with his 18-5 season. Who was the runner-up for the award after going 22-7? Hint


Question 10 of 10
10. To close out the 2000s decade in 2009, Ichiro Suzuki of the Mariners completed his ninth consecutive 200-hit season in the Majors. Whose record of eight seasons did Ichiro break? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2000, which team had 19 players suspended for a brawl which involved players jumping into the stands and fighting with fans?

Answer: Dodgers

On May 16, the Dodgers were hosted by the Cubs at Wrigley Field. In the ninth inning, a drunken fan reached over the bullpen railing and punched Chad Kreuter in the back of his head, then stole his cap. The fireworks began after that. The Dodger players suspended were Kreuter, Carlos Perez, F.P. Santangelo, Gary Sheffield, Mike Fetters, Terry Adams, Darren Dreifort, Eric Gagne, Onan Masaoka, Alan Mills, Antonio Osuna, Chan Ho Park, Geronimo Berroa, Shawn Green, Todd Hundley, Eric Karros, Glenn Hoffman, Rick Dempsey, and John Shelby.

The Dodgers still won the game, 6-5.
2. The Seattle Mariners set an American League record in 2001 by winning 116 games in the season. Even more amazing, they lost three big players in three consecutive seasons prior. Those they lost were Ken Griffey Jr, Alex Rodriguez, and which other player?

Answer: Randy Johnson

The Mariners lost Alex Rodriguez to free agency, and he signed with the Texas Rangers. Griffey Jr was traded after the 1999 season. Johnson was traded to Houston mid-season 1998. The Mariners lost the NLCS to the Yankees in 2001, then the Diamondbacks would beat the Yankees in the World Series.
3. In 2002, Barry Bonds of the Giants won his first of two batting titles. He also smacked his 600th career home run off which team?

Answer: Pirates

August 9th saw Bonds' historical shot off pitcher Kip Wells. The Pirates won the game 4-3, but the Giants would go on to the World Series against the Angels. The Angels won it all in seven games. Barry's second and final batting title came in 2004.
4. Pitcher Eric Gagne of the Dodgers set a new Major League record when the threw 55 consecutive saves in 2003. Whose record did Gagne break?

Answer: Tom Gordon

Gordon set his record straddling the 1998 and 1999 seasons with the Red Sox. Although winning the Rolaids Relief Award in 1998, he never received any Cy Young votes in his career. Gagne won the Cy Young Award in 2003, even though going only 2-3.
5. When the Yankees break records, they do it right. In a 2004 game, they lost their fifth consecutive home game at Yankee Stadium and set a record for it. They lost 22-0, the largest margin of defeat with a shutout since the American League began in 1901. Which team embarrassed the Bronx Bombers in this game?

Answer: Indians

On August 31st with the Yankees clinging to a 3.5 game lead over the Red Sox in the AL East, the Indians were all over the Yankees. It was 9-0 by the third inning, 16-0 by the sixth, and the Indians rubbed it in by scoring six more in the ninth. Cleveland had 22 hits in the game with pitcher Jake Westbrook taking the win.
6. The Chicago White Sox shocked a lot of fans in the baseball world in 2005 by not only taking the American League pennant, but winning the World Series. They put a stop to their record of an American League team not having a World Series appearance for how many years?

Answer: 46

The last time the White Sox had seen a World Series prior was in 1959 against the Dodgers in a four games to two loss. They put the Astros down, four games to none. They broke the record of the St. Louis Browns franchise (later Orioles) who began play in 1901, and would not see their first World Series until 1944. They lost to the crosstown Cardinals.
7. In 2006, and for the first time in baseball history, this player had a 40/40/40 season by hitting 40 home runs, 40 stolen bases, and 40 doubles. Who was this National League player?

Answer: Alfonso Soriano

Of all teams, Soriano was a Washington National who finished last in the NL East for the third consecutive season. He came from the Texas Rangers after the 2005 season in a trade for Armando Galarraga, Terrmel Sledge, and Brad Wilkerson. Alfonso played with the Nationals for two seasons before signing with the Cubs as free agent.
8. Who was the first player in Major League history to hit an inside-the-park home run in an All-Star game in 2007?

Answer: Ichiro Suzuki

Ichiro of the Mariners made the round-tripper against Padre pitcher Chris Young in the fifth inning. Ichiro hit only six home runs in the season. The American League won the game 5-4.
9. In 2008, Tim Lincecum of the Giants won his first of two Cy Young awards with his 18-5 season. Who was the runner-up for the award after going 22-7?

Answer: Brandon Webb

Lincecum had 265 strikeouts in the season compared to Webb's 183. Tim also allowed 24 fewer hits. Third spot for the Cy Young went to Johan Santana of the Mets.
10. To close out the 2000s decade in 2009, Ichiro Suzuki of the Mariners completed his ninth consecutive 200-hit season in the Majors. Whose record of eight seasons did Ichiro break?

Answer: Willie Keeler

Ichiro began his play with the Mariners in 2001, and had a 200-hit season from there on. Keeler set his record with Baltimore and Brooklyn of the National League from 1894-1901. In 2010, Suzuki continued his streak with 10.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us